خانه فرهنگ دُماب
خانه فرهنگ دُماب با بخشهاي اصلي موزه مردم شناسي و كتابخانه در روستاي تاريخي دُماب با حضور مسئولان، مقامات محلي و شخصيتهاي فرهنگي گشايش يافت.
خانه فرهنگ دُماب با هدف ايجاد شرايط فرهنگي مناسبتر، افزايش آگاهي هاي عمومي و احيا و حفظ هويت تاريخي روستا و منطقه به وجود آمده است. اين مركز فرهنگي شامل سه بخش كلي كتابخانه، موزه مردم شناسي و اتاق نمايش فيلم و تجهيزات كمك آموزشي است.
خانه فرهنگ با راهكارهاي مشخص آموزش، اطلاع رساني، فراهم آوردن امكانات پژوهش، تعالي بخشيدن به روح و فكر، ايجاد و حفظ آثار و فرهنگ تاريخي منطقه با در نظر گرفتن بافت روستاي دُماب و روستاهاي همجوار و نيازهاي مردم منطقه برنامه
هاي اجرايي مشخصي را دنبال مي‌كند.
در سال 1380 عمليات طراحي و ساخت بناي آن در قعله درويش بيك آغاز شد. ثبت دو اثر تاريخي در روستا در فهرست آثار ملي كشور از سوي سازمان ميراث فرهنگي، اقدام ديگري بود كه ايجاد خانه فرهنگ را پر اهميت تر كرد.
موزه مردم شناسي خانه فرهنگ دُماب با توجه به قدمت تاريخي روستاي دُماب و وجود دو قلعه و يك كاروانسراي تاريخي در اين روستا و همچنين ايجاد هويت فرهنگي براي ساكنان آن شامل اشياء قديمي، ظروف، پوشاك و دست‌نوشته‌ها و برخي اسناد به دست آمده در روستا تجهيز شده است.
موزه شامل 200 قطعه و دو بخش اسناد و اشيا است كه در دالان ورودي و اتاق قديمي سامان گرفته است. براي برخي ديگر از اشيا امكان نمايش آنها در حيات مجموعه ممكن شده است. اشيا اين بخش در سالهاي 1367 تا 1382 در روستا گردآوري شده اند. بر اساس توافقهاي انجام شده با سازمان ميراث فرهنگي قرار است
در آينده نزديك خانه‌موزه دُماب در يكي از خانه هاي قديمي روستا ايجاد و تجهيز شود تا به شكلي مناسب معرف هويت تاريخي و فرهنگي كل منطقه باشند.
بخش مرجع شامل 120 جلد كتاب است و پاسخگوي پرسش هاي افراد مراجعه كننده و حاوي اطلاعات مربوط به موضوع هاي خاص است وهمچنين كودكان و نوجوانان را در انجام تحقيق هاي آموزشي ياري مي‌كند. كودكان و نوجوانان با استفاده از اين نوع مواد كتابخانه‌اي شيوه بهره گيري از منابع اطلاعات را نيز فرا خواهند گرفت. بخش نشريات ادواري مناسب ويژه كودكان، نوجوانان و بزرگسالان جهت گسترش افق فكري آنان جمع آوري شده است. اين نشريات در 10 عنوان و در مورد موضوعات متنوع تهيه شده و مشوق افراد در مراجعه مداوم به كتابخانه مي‌باشد.
فيلم خانه با هدف فراهم ساختن نمايش دوره‌اي آثار آموزشي و مستند مناسب براي علاقمندان طراحي شده و داراي امكانات ديداري شنيداري مانند ويديو و تلويزيون است و در دوره هاي مشخصي از هر هفته به نمايش فيلم خواهد پرداخت. اين بخش كه به منظور آموزش مراجعه كنندگان به ويژه كودكان و نوجوانان و تشويق آنها به مراجعه و استفاده از خانه فرهنگ در نظر گرفته شده است بخش علمي خانه فرهنگ نيز مجهز به لوازم مكمل آموزشهاي رسمي در مدارس روستا و روستاهاي همجوار خواهد بود. اين بخش به مرور زمان با ابزار بيشتري تجهيز خواهد شد. بخش رايانه نيز امكان دسترسي همگان را به آموزشهاي جديد و شبكه هاي اطلاع رساني را به صورت آزاد فراهم خواهد ساخت. اين بخش با سه دستگاه رايانه و تجهيزات جانبي تجهيز شده است.
خانه فرهنگ دماب در قلعه قديمي «درويش‌بيك» و به مساحت 500 متر مربع قراردارد. زيربناي بخشهاي مختلف آن 200 متر مربع و بودجه ايجاد و تجهيز آن 300 ميليون ريال بوده است.