بزودي راه‌اندازي خواهد شد

 
 

جشن گردهمايي دمابيان در دماب 16 ارديبهشت 1384

دمابيان مقيم تهران و اصفهان روز 16 ارديبهشت در محل خانه فرهنگ دماب طي سه ساعت به بحث و تبادل نظر درباره آينده دماب و طرح‌هاي توسعه‌ي آن پرداختند. در اين نشست پس از ارائه گزارشي از اقدامات انجام شده و معرفي فعاليت‌هاي انجمن جوانان دماب با نام انجمن دوستداران دماب حاضران به پيشنهادات خود را ارائه كردند. حفظ موسقي دماب، تشكيل انجمن دماب در تهران و اصفهان، ايجاد صندوق حمايت دمابيان از طرح‌هاي توسعه دماب و تشكيل كميته‌هاي كاري صنعت، كشاورزي، بهداشت، جهانگردي و فرهنگ از مهم‌ترين پيشنهادات بود. طي اين نشست مقرر شد آقايان دكتر افشين ميرزايي و شهرداد ميرزايي با دعوت هيئت امنايي ار معتمدان دماب در تهران هسته اصلي انجمن را تشكيل دهند و برنامه يك ساله‌اي را بدين منظور تنظيم كنند. آقاي دكتر سعيد ميرزايي نيز ايجاد شاخه‌ي اصفهان را به عهده گرفتند.

 

 

 نمايشگاه دست‌بافته‌هاي دماب 15 ارديبهشت 1384

به همت كودكستان باغ مهر دماب نمايشگاهي از دست‌بافته‌هاي زنان دماب از ديروز تا امروز در كودكستان دماب تشكيل شد كه با استقبال حاضران مواجه شد در اين نمايشگاه بيش از 50 قطعه از آثار گلدروزي، سوزن‌دوزي، پارچه‌بافي و لباس‌هاي محلي عرضه شده بود. در حاشيه‌ي نمايشگاه غذاها و شيريني‌هاي محلي مانند سنگ‌اشكن، گُندي و شربت‌ آبشره به بازديدكنندگان ارائه شد. همچنين انجمن دوستداران دماب براي نخستين بار سوغات دماب را به ميهمانان عرضه كرد.

      

 

گشايش كودكستان باغ مهر در دماب 15 ارديبهشت 1384

كودكستان دماب به همت جمعيت دوستداران ادبيات كودك و نوجوان اصفهان، و تلاش مجدانه خانم دكتر فهيمه عقيلي گشايش يافت. در مراسم گشايش خانم دكتر عقيلي ضمن گزارش تاسيس مطالبي را از مشاهدات مربيان و تلاش‌هاي انجام شده ارائه كردند. در اين مراسم بخشدار مهردشت نيز با سخناني از اين تلاش تقدير كرد. در انتهاي مراسم از مربيان كودكستان خانم‌ها معصومه ميرزايي و فاطمه ميرزايي، آقايان محمد، مجيد، و سعيد اعرابي، جعفر حدادي، محمدرضا ميرزايي، و خانم‌ها فاطمه اعرابي و مهناز حدادي براي تلاش در توسعه فرهنگ كودكان دماب تقدير شد. گشايش كودكستان دماب با در زدن از سوي آقاي علي عبدي كه خانه خود را بدين منظور اهدا كرده بود و خوشامدگويي دو كودك دماب با لهجه محلي آغاز شد. سپس كودكان با خواندن ترانه، اجراي نمايش و بازي‌هاي آوازي حاضران را شگفت‌زده كردند. كودكستان در زمين خانه اهدايي آقاي عبدي به مساحت 400 متر مربع ايجاد شده و داراي دو كلاس درس، زمين و وسايل بازي، سيستم تلويزيون و ويدئو و ضبط است. مربيان كودكستان با برنامه‌ريزي جمعيت دوست‌داران ادبيات و كودك نوجوان طي دوره‌هاي فشرده در اصفهان آموزش‌هاي ويژه‌اي ديده‌اند. در انتها حضار از نمايشگاه دست‌بافته‌ها، غذاها و شيريني‌هاي دماب و همچنين سوغات دماب بازديد كردند.

  

 

 احيا لباس محلي دماب 11 ارديبهشت 1384

لباس محلي دماب با تلاش انجمن دوستداران دماب و با مسئوليت آقاي سعيد اعرابي احيا شد. در حاشيه مراسم گشايش كودكستان جوانان دماب اين لباس را بر تن كردند. لباس شامل تمبان دبيت، كلاه نمدي و آلخولوق بود كه طراحي مجدد آن از سوي آقاي جمال حقيقت در تهران و بر اساس نمونة‌ي موجود از 70 سال قبل در موزه مردم‌شناسي دماب صورت گرفته است. اين طرح با حمايت مالي دكتر شهرام ميرزايي از آلمان انجام شده‌ است. لباس‌ محلي دماب از طريق خانه فرهنگ دماب به شماره 4343222 قابل تهيه است.

 

احيا صنايع دستي و سوغات دماب 30 فروردين 1384

سوقات دماب با تلاش انجمن دوستداران دماب و مسئوليت آقايان سعيد و مجيد اعرابي توليد شد. حاشيه مراسم گشايش كودكستان جوانان دماب اين لباس را بر تن كردند. در اين طرح شربت آبشره، سبزي‌هاي معطري كوهي كاكوتي، اوشوم (آويشن)، چاي كوهي، در بسته‌بندي‌هاي زيبا به خريداران ارائه شده است. طراحي اين بسته‌ها و برچسب‌هاي آن با حمايت مالي دكتر شهرام ميرزايي از آلمان انجام شده‌ است. از اين پس اين محصولات به عنوان سوغات دماب در محل خانه‌ي فرهنگ به شماره 4343222 قابل تهيه يا سفارش است.

 

 

برگزاري دوره بازي‌هاي گوگ زیرش‌کُنی در دماب 10 فروردين 1384

به كوشش انجمن دوستداران دماب يك دوره بازي سنتي گوگ زيرش‌كُني در تعطيلات نوروزي در دماب برگزار شد. اين بازي با چوب حدودا یک متری، و يك گوگ که در قدیم مقداری پارچه به شکل توپ به هم پیچیده و با نخ می دوزند، انجام مي‌شود. در اين بازي دو گروه‌ چهر نفره به رقابت مي‌پردازند.

 

کاشت 600 گل محمدی در دماب 25 اسفند 1383

پس از بررسی کارشناسان اداره جهاد کشاورزی، 600 اصله نهال گل محمدی در دماب کاشته شد. اين طرخ با همت و تلاش آقاي غلامحسین اعرابی و به منظور زيبا سازي فضاي سبز روستا انجام شد.

 

جشن خانه تكاني عيد در كودكستان دُماب 22 اسفند 1383

كودكان كودكستان دماب جشن خانه تكاني برگزار كردند. در اين جشن كودكان دستمال‌هايي را با خود آوردند که با سليقه مادرها تزئين شده بود. آنها با دست‌هاي کوچکشان شيشه ها را پاک کردند، ديوارهاي کلاس ها را گردگيري، و كودكستان را جارو کردند. بچه‌هاي پيش‌دبستاني کتاب‌ها را مرتب کرده و روي آنها را دستمال مي‌کشيدند. بچه‌هاي کوچکتر هم به سليقه خودشان عروسک‌هاي اتاق بازي را چيدند.

 

جشن درختكاري كودكستان و مدارس دماب    20اسفند 83
همزمان با هفته درخت کاري در روز پنجشبه 20 اسفند در روستاي تاريخي دماب مراسم درخت کاري با حضور کودکان كودكستان  باغ مهر دماب، دانش آموزان مدرسه شرافت، و گروهي از اهالي روستا و تعدادي از کارشناسان و مسئولان منطقه آغاز شد.
درختان كاشته شده از نوع کاج، نارون، عرعر و زبان‌گنجشک بوده‌اند. براي اجراي اين طرح با هماهنگي قبلي که توسط دهيار دماب، اعضاي انجمن دوستداران، اعضاي هيئت تحريريه  نشريه قاصدک پرچين‌هاي دماب، مديران مدارس و مسئولان مهد کودک انجام شده بود، آقايان حقيقي، شفيعي، رضوي و کسمائي از اداره منابع طبيعي به اين روستا دعوت شدند. کودکان باغ مهر با پيام نهال کوچکي در دل و مادران آنان با شعار پيام آوران شادي‌هاي سبز ايفاگر نقش‌هاي اصلي در اين روز بودند، بچه‌هاي مدرسه شرافت با تشکيل 16 گروه 3 نفري (نفر اول مسئول کاشتن درخت، نفر دوم مسئول خاک ريختن پاي درخت و نفر سوم مسئول آب دادن) و سه گروه راهنما براي توزيع نهال‌ها بين افراد با هدف زيبايي روستا، هم‌کاري براي ايجاد آباداني و آشنا شدن با کاشت درخت از کودکي کمک بسياري کردند.
    اين گروه‌ها که متشکل از ابتدائي و راهنمائي بودند در مهد کودک و مدرسه مستقر شدند. با آمدن افراد به روستا در ابتدا بچه هاي مهد با قرائت قرآن و اجراي شعر نمايشي به ايشان خوش آمد گفتند و پس از آن بچه‌ها به کمک آقاي حقيقي نهال کوچکي را کاشتن. سپس آقاي حقيقي طي سخنراني که ايراد کرد به مسئولين مهد و مدعوين در مورد کاشت همه روزه ي درخت پيشنهاداتي داد ايشان همچنين قول دادند کتاب و جزوات منابع طبيعي و برگزاري دوره‌هاي آموزشي به همراه فرستادن کارشناس براي اين کلاس ها را به مسئولان مدرسه دادند و با اشاره عرصه ي مرتعي بزرگ دماب افزود فرهنگ درخت کاري بايد به معرف عمومي تبديل شود. از اين تعداد نهال‌ها: 40 اصله در باغ بهشت دماب، 35 اصله در گلزار شهدا، 10 اصله جلوي درب مدرسه، 5 اصله در مخابرات کاشته شد و تعداد 140 اصله نيز بين مردم و 70 اصله بين دانش آموزان توزيع شد.
  

 ثبت قلعه‌ي علي احمد  در فهرست آثار ملي كشور   20 اسفند 83
بناي تاريخي «قلعه علي احمد» در روستاي دُماب پس از بررسي هاي كارشناسي كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور مطرح و در زمره آثار ملي كشور به ثبت رسيد. قلعه علي احمد به شماره 11591 ثبت شده است. در حال حاضر دماب داراي سه اثر تاريخي ثبت شده در فهرست بناهاي تاريخي كشور است.
قلعه علي احمد داراي 2376 متر مربع مساخت و پنج حياط مجزا است كه يك كارخانه‌ي شيره‌پزي نيز در آن قرار دارد. اتاق پنج‌دري و همچنين اتاق گچبري شده كدخدا مشهدي جمال در بالاي برج اين قلعه از زيبايي‌هاي آن است. قلعه‌ي علي احمد توسط شهربانو دختر حاج حسن ساخته شده است. سنگ قبر او در گورستان دماب تاريخ وقت 1277 هجري قمري را نشان مي‌دهد.
 همچنين آقاي مهندس پازوكي مدير كل ثبت آثار ميراث فرهنگي كشور دستور ارسال اسناد بافت تاريخي روستا، قلعه سنگ، كارگاه بافت بزركترين فرش جهان و عمارت كدخدا را جهت بررسي و مطابقت با شرايط ثبت داده‌اند. اميد مي‌رود كه با ثبت بافت روستا حمايت‌هاي بيشتري در احيا و مرمت قلعه‌هاي دماب جلب شود.      

 

قاصدك پرچين‌هاي دماب برنده‌ي جايزه دوم جشنواره   16 بهمن 83
قاصدك پرچين‌هاي دماب، نشريه دانش‌آموزان عضو كتابخانه خانه فرهنگ دماب برنده‌ي جايزه دوم در رشته‌ي گزارش جشنواره نشريات دانش‌آموزي كشور شد. اعضا هيت تحريريه نشريه محمد اعرابي، جعفر حدادي، فاطمه اعرابي، مهناز حدادي و رضا ميرزايي به اين جشنواره دعوت و طي سه روز در برنامه‌هاي جشنواره شركت كردند. سردبير نشريه مهدي ميرزايي كه همت و تلاش زيادي در انتشار شماره‌هاي مختلف اين نشريه كرده است نتوانست در اين مراسم حضور يابد. مهناز حدادي در رشته گزارش براي گزارش شيوه‌هاي معيشت در دماب برنده ديپلم افتخار، لوح جشنواره و سكه طلا شد. اعضا تحريريه طي دو روز  در برنامه‌هاي آموزشي مختلف جشنواره شركت كردند. مراسم اهداي جوايز در سالن‌همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار شد و طي آن  در سخنراني‌هاي مختلف، سخنرانان از اين كه در يك روستا دانش‌آموزان توانسته‌اند نشريه اي با اين كيفيت منتشر كنند ابراز تعجب كردند. اعضا تحريريه پس از جشنواره در روز 16 بهمن به هنگام ورود به دماب با استقبال عموم مواجه شدند و مردم از اين كه نشريه  روستايشان توانسته است رتبه دوم كشور را به خود اختصاص دهد ابراز شادماني كردند. اين جشنواره در روزهاي 13 و 14 بهمن و از سوي وزارت آموزش و پرورش برگزار  شد. متن كامل اين نشريه را در صفحه‌ي دماب در رسانه‌ها در دسترس است.

 

نشريه خانه فرهنگ نامزد دو جايزه در جشنواره  3 بهمن 83
قاصدك پرچين‌هاي دماب، نشريه دانش‌آموزان عضو كتابخانه خانه فرهنگ دماب نامزد دو جايزه در جشنواره‌ي نشريات دانش‌آموزي كشور شد. اين خبر روز گذشته از سوي دبيرخانه جشنواره به خانه فرهنگ اعلام شد. در اين دوره از جشنواره قاصدك پرچين‌هاي دماب نامزد بهترين نشريه و مهناز حدادي نامزد بهترين گزارشگر در اين جشنواره است. اعضا هيئت تحريريه نشريه براي شركت در اين دوره از جشنواره به اردوگاه منظريه سازمان دانش‌آموزي دعوت شده اند. اين جشنواره در روزهاي 13 و 14 بهمن و از سوي وزارت آموزش و پرورش برگزار خواهد شد. 

 

  كامران شيردل فيلم دماب را مي‌سازد   9 آذر 83


 

مستند ساز برجسته‌ و بنام ايران، استاد كامران شيردل درباره هويت و جلوه‌هاي روستاي تاريخي دماب فيلمي مستند مي‌سازد. در صورت تامين امكانات لازم اين فيلم پس از مطالعات اوليه در زمستان امسال،  اين فيلم  در بهار آينده تصويربرداري خواهد شد.
كامران شيردل برجسته‌ترين فيلم‌ساز مستند ايران است كه تاكنون جوايز متعددي را در صحنه‌هاي بين‌المللي از آن خود كرده است. وي همچنين در دهه اخير داور و دبير چندين جشنواره‌ي داخلي و خارجي بوده است. شيردل در كارنامه‌ي درخشان خود ساخت «ندامتگاه»، «قلعه»، «تهران پايتخت ايران است» ،«اون شب كه بارون اومد» و  چندين فيلم به ياد ماندني ديگر را ثبت كرده است.  وي اخيرا جايزه‌ ويژه‌ي‌ بزرگداشت جشنواره‌ي بيروت را به خاطر يك عمر تلاش در زمينه اعتلاي سينماي مستند دريافت كرده است.  

تبديل دماب به يك مقصد گردشي در كشور در گفتگو با معاون رييس جمهور 14 مهر 83
طي نشستي موضوع برنامه‌هاي آينده‌ي توسعه‌ي روستاي تاريخي دماب با آقاي مرعشي معاون رييس جمهور و ريس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از سوي آقاي شهرداد ميرزايي به نمايندگي از خانه فرهنگ دماب مطرح شد. آقاي مرعشي كه از ماه قبل مسئوليت اجراي برنامه‌جامع توسعه صنعت جهانگردي ايران در يك برنامه بيست ساله به عهده گرفته‌اند، قول كمك در طرح‌هاي تبديل روستاي تاريخي دماب به يكي از مقاصد روستاگردي در ايرن را دادند. طي اين نشست موضوعات مرمت دو قلعه تاريخي دماب و علي احمد، تجهيز خانه‌_‌موزه دماب به عنوان نخستين خانه‌_‌موزه كشور و مرمت و تجهيز كارگاه بزرگترين فرش جهان و بررسي ثبت بافت روستا مورد گفتگو قرار گرفت. موضوعات مورد بحث از سوي آقاي مرعشي به واحد‌هاي مرتبط سازمان جهت بررسي بيشتر ارجاع شد.

تامين مكان خانه كودك دماب 2 مهر 83
پس از صدور مجوز ايجاد خانه كودك دماب آقاي علي عبدي مجري طرح بزرگترين قالي جهان در دماب با اهداي محل مسكوني خود در روستا به طرح خانه‌ي كودك موافقت كرد. وي ابراز اميدواري كرد با ايجاد اين خانه كودكان دماب از امكانات مناسب‌تري براي آموزش بهره‌مند شوند.

فهيمه: من بايد خودم براي ملت عزيز ايران كار كنم 8 مرداد 83
فهيمه دهقاني، دختر كوچك دمابي كلاس دوم است. او براي دايي‌اش نامه‌اي با احساس و زيبا نوشته است. «دايي جان من نمي‌توانم با دوري شما زندگي خوبي داشته باشم. . . . دايي جان شما ديگر براي من وسيله نخريد. من بايد خودم براي ملت عزيز ايران كار كنم. درست است كه بچه‌ام ولي مي‌توانم كار كنم. دايي‌جان هر چقدر پول درمياوري جمع‌اوري كن و براي خانه‌ات چيزي بخر. دختر بچه خواهرت»

هفت و نيم جريب كشت زعفران در دماب 7 مرداد 83
كشت زعفران در روستاي دماب در دهه اخير رواج يافته است. هم اكنون در روستاي دماب پنج كشاورزمعادل هفت و نيم جريب زمين را به كشت زعفران اختصاص داده‌اند. آقايان غلامرضا ملكي، رضا ميرزايي، محمد صالحي، حيدر صادقي و غلامحسين اعرابي كشاورزاني هستند كه تاكنون كشت زعفران را در دماب تجربه كرده‌اند. جنس خاك و اقليم منطق مهردشت موجب كيفيت بالاي زعفران برداشت شده در روستاي دماب است. كشت زعفران در مهردشت در دهه 70 رواج يافته است. آقاي حسين صابري كه از كارشناسان برجسته موسسه اصلاح نهال و بذر وزارت كشاورزي بود، كه براي نخستين بار كشت زعفران را در روستاي علي‌آباد مهردشت انجام داد.

موقعيت زلزله‌خيزي دماب
5 مرداد 83
مهندس فرهنگ حقيقت، كارشناس ارشد سازه و زلزله موقعيت زلزله‌خيزي روستي دماب را در پهنه با خطر نسبي متوسط و شتاب g 0.25 برآورد كرده است. نقشه پهنه‌بندي خطر نسبي زمين‌لرزه در ايران را در همين صفحه مي‌توانيد ملاحظه كنيد. اين وضعيت اهميت مقاوم‌سازي بناهاي تاريخي و همچنين نوسازي روستا را مهم‌تر مي‌نمايد.

آماده‌سازي ساختمان خانه كودك دماب 5 مرداد 83
با تلاش خانم پروين حقيقت تعميرات خانه‌‌ي كودك طي دو هفته گذشته انجام شد. هم اكنون خانه كودك دماب به صورت آزمايشي در محل خانه فرهنگ فعال است. تا كنون 31 نفر از كودكان زير شش سال روستا در اين مركز ثبت نام كرده‌اند. اميد مي‌رود با تلاش خان دكتر فهيمه عقيلي كه مسئوليت اين مركز را به عهده دارند حركت مهمي در آموزش پيش دبستاني اين روستا صورت بگيرد. خانه كودك دماب داراي 500 متر مساحت و دو اتاق و انبار و سرويس‌هاي مورد نياز است. با كمك برخي از سازمان‌ها از جمله يونيسف تا كنون تجهيزات و وسايل زيادي براي اين مركز آموزشي تامين شده است.

خانه فرهنگ دماب 223 عضو دارد  1 مرداد 83
گسترش فعاليت‌هاي خانه فرهنگ دماب موجب افزايش اعضاي آن شده است. هم اكنون خانه فرهنگ 223 عضو دارد. اعضاي خانه فرهنگ نشريه قاصدك پرچين‌هاي دماب را منتشر مي‌كنند كه شماره سوم آن در دست انتشار است. كلاس‌هاي آموزشي كامپيوتر نيز در اين خانه فرهنگ برگزار مي‌شود. انجمن دوستداران ادبيات كودك و نوجوان اصفهان نيز با ارتباط مستمر خود تلاش‌هاي گسترده‌اي را در كيفي‌سازي فعاليت‌هاي خانه فرهنگ دارند.

گزارش خانه‌ي فرهنگ دُماب در نشريه كتاب هفته، 13تير83
خانم ليلا تيرانداز نويسنده‌ و تحليلگر بخش كودك نشريه‌ي كتاب هفته طي گزارشي مفصل فعاليت‌ها و بخش‌هاي خانه فرهنگ دماب را در نشريه كتاب هفته منتشر كردند. اين گزارش تحليل با هدف معرفي تجربه ايجاد يك خانه‌ي فرهنگ روستايي با مشاركت گروهي مردم از ابعاد مختلف اين كار را بررسي كرده است. وي پس از مقدمه‌اي جذاب تلاش در ايجاد تصويري چندوجهي از اين فضا كرده است. در اين گزارش با مسئولان خانه‌ي فرهنگ، خانم عقيلي از جمعيت دوستداران ادبيات كودك و نوجوان و برخي ديگر از دست‌اندركاران گفتگو شده است.

دُماب در دائره‌المعارف ايران، 11 تير 83
مدخل روستاي تاريخي دماب در دائره‌المعارف ايران نيز ايجاد خواهد شد. دكتر عباس سعيدي رييس بخش جغرافياي اين دانشنامه و استاد دانشگاه شهيد بهشتي پس از بررسي سوابق روستا با اعلام اين مطلب گفت اين مدخل احتمالا در جلد يك كه هم اكنون در دست انتشار است اضافه خواهد شد. مجموعه اطلاعات و عكس‌هاي روستا ديروز براي دائره‌المعارف ايران ارسال شد.

تامين مالي براي حمايت از دو كودك نيازمند، 8تير83
با حمايت فردي خير سرپرستي دو كودك نيازمند دماب از سوي خانه‌ي فرهنگ انجام خواهد شد. اين هزينه صرف هزينه‌هاي آموزشي و پرورشي دو كودك تا دوران دبيرستان خواهد بود. خانه‌ي فرهنگ هم‌اكنون در حال پيگيري روش سرپرستي و نظارت بر وضعيت اين دو كودك است.

پيشنهاد برگزاري دو روز از جشنواره ادبيات اروپايي در دُماب، 5تير83
شوراي كتاب كودك پيشنهاد برگزاري دو روز از جشنواره ادبيات اروپايي را كه از 22 سپتامبر تا 8 اكتبر در ايران برگزار مي‌شود در دُماب داده شده است. خانه فرهنگ دماب با استقبال از اين طرح و اعتقاد به توان ايجاد فضايي متفاوت براي نويسندگان و تصويرگران اروپا دعوت رسمي خود را براي برگزاري اين مراسم ارسال كرده است. اين جشنواره از سوي موسسه فرهنگي X-Change (اكس‌چنج) كه يك سازمان غيردولتي با محور فعاليت علم و فرهنگ است، در ايران برگزار مي‌شود. جشنواره از سوي 16 كشور اروپايي حمايت و هزينه‌هاي آن توسط نهادهاي اقتصادي و فرهنگي تقبل شده است. در 18 روز طول برگزاري اين جشنواره 50 نفر از نويسندگان، شاعران و تصويرگران كتاب‌هاي كودك اروپا به ايران سفر خواهند داشت. كودكان روستاي دماب مشتاقانه منتظر تصميم برگزاركنندگان جشنواره براي اين بخش هستند.

واژه دماب در مدخل‌هاي فرهنگنامه كودك و نوجوان، 17خرداد83
استاد توران ميرهادي طي بازديد از خانه فرهنگ دماب و آشنايي با ميراث فرهنگي اين روستا اعلام كرد كه اطلاعات روستاي دماب در مجلدات بعد فرهنگنامه كودك نوجوان درج و منتشر خواهد شد. وي با اشاره به اهميت كارهاي انجام شده ابعاد و اثرات اين طرح را فراتر از روستاي دماب دانست و الگوپذيري از آن را ممكن برشمرد.
ورود نام روستاي تاريخ دماب به دانشنامه‌هاي كشور گام بسيار مهمي در تثبيت و مستند سازي اهميت تاريخي و فرهنگي روستاي دماب خواهد بود.

انجمن دوستداران دُماب: آيا تشكيل مي‌شود؟ 17خرداد83
گروهي از جوانان علاقه‌مند به دماب كه عمدتا در اصفهان و دماب زندگي ميكنند روز 14 خرداد طي نشستي تصميم به تاسيس انجمني با نام دوستداران دماب گرفتند. آقاي سعيد اعرابي، مصطفي ميرزايي، مهدي ميرزايي، محمد اعرابي و علي زهرايي هسته اوليه اين گروه هستند كه بنا دارند با تمركز بر توسعه دماب نسبت به اقدامات اجرايي از سوي سازمان ميراث فرهنگي كشور منتشر مي‌شود در شماره 38 خود كه در بهار 1383 منتشر شده است تجربه ساخت موزه دُماب را به قلم آقاي شهرداد ميرزايي منتشر كرد.

بازديد بزرگان ادبيات كودك از دماب و آثار تاريخي آن، 15خرداد83
گروهي از اعضاي شوراي كتاب كودك، استاد توران ميرهادي مولف فرهنگنامه كودك و نوجوان، دكتر نوش‌آفرين انصاري دبير شوراي كتاب كودك، خانم ثريا قزل اياغ، خانم زهرا فرماني از موسسه كودكان دنيا و گروهي ديگر از اعضاي شوراي كتاب كودك و همچنين خانم دكتر عقيلي و گروهي از جمعيت دوستداران ادبيات كودك اصفهان طي يك گشت يك روزه از خانه فرهنگ دُماب، آثار تاريخ و جاذبه‌هاي آن بازديد كردند. اين گشت با بازديد از خانه فرهنگ، موزه مردم‌شناسي، كوچه باغ‌ها و حسينيه، مظهر قنات‌، آغاز و پس از نهار با بازديد از قلعه دُماب، فلعه علي احمد، كارگاه بافت بزرگترين قالي جهان و منطقه چراي دام ممنوع دوب پايان يافت. اعضاي خانه فرهنگ دماب طي مراسمي كارت عضويت افتخاري براي استاد ميرهادي، خانم دكتر انصاري، و خانم قزل اياغ را تقديم كردند كه اين عضويت مورد پذيرش ايشان واقع شد. گروه كودكان دماب نيز نمايش چوپان دروغگو را با گويش دمابي براي حضار اجرا كردند.
اين گروه شامل 60 نفر بودند و طي روز با فرهنگ و آداب رسوم يك نمونه از روستاهاي ميانه ايران آشنا شدند. طياين روز دو درخواست برگزاري تورهاي دماب انجام شد.

خانه فرهنگ دماب در نشريه دهياريها، 10خرداد83
نشريه دهياريها كه از سوي وزارت كشور منتشر مي‌شود در شماره هفت خود كه در ارديبهشت 1383 منتشر شده است گزارشي تحليلي از اهميت و چگونگي ايجاد خانه فرهنگ دماب درج كرده است. اين گزارش بر اساس تحقيق انجام شده از سوي آقاي رجبعلي مختارپور و در 6 صفحه منتشر شده است. ....

معرفي موزه دُماب در نشريه موزه‌ها 1/3/1383
نشريه موزه‌ها كه از سوي سازمان ميراث فرهنگي كشور منتشر مي‌شود در شماره 38 خود كه در بهار 1383 منتشر شده است تجربه ساخت موزه دُماب را به قلم آقاي شهرداد ميرزايي منتشر كرد. اين نشريه طي گزارشي تشريحي تجربه ايجاد يك موزه روستايي را با تكيه بر مشاركت‌هاي داوطلبانه در ويژه‌نامه موزه‌هاي خصوصي براي استفاده ديگر موارد مشابه منتشر كرده است. مقاله مذكور شامل بخش‌هاي رسيدن به شناخت، طرح و تصميم، سازماندهي منابع، اجراي طرح، مشاركت‌هاي مردمي و گرداوري اشيا موزه است. متن كامل مقاله را مي‌توانيد در صفحه دماب در رسانه‌ها مشاهده فرماييد.

وب‌گاه روستاي تاريخي دُماب رسما گشايش يافت.   19/2/1383
وب‌گاه روستاي تاريخي دماب با هدف معرفي بيشتر قدمت و ارزشهاي فرهنگي و طبيعي اين روستا در روز نوزدهم ارديبهشت سال جاري رسما فعاليت خود را آغاز كرد. در اين وب‌گاه اطلاعات تاريخ و جغرافيايي، جاذبه هاي تاريخي و آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي، اخبار تحولات روستا، و همچنين اطلاعات ميراث معنوي و فرهنگ عامه ارائه شده است.
پايگاه فعلي در دسترس و اطلاعات اين مكان تاريخي را به چهار زبان فارسي، انگليسي، فرانسه و آلماني ارائه مي‌كند.

اجراي آزمايشي طرح پزشك روستا. 11/2/1383
با تلاش گروهي از خيرين و كوشش خانم عقيلي اجراي آزمايشي حضور ماهانه پزشكان متخصص در روستا انجام شد. در اين طرح قرار است ماهانه چند پزشك متخصص با تخصص‌هاي داخلي، كودكان، زنان و دهان و دندان در روستاي دماب حضور يافته و به مداواي عموم مردم بپردازند. اميد است با فعال‌تر شدن خانه بهداشت اين طرح برنامه منظم ماهانه داشته باشد. در نخستين برنامه خانم دكتر دادخواه دندانپزشك متخصص، در 11 ارديبهشت در روستا حضور يافته و به مداوا و همچنين آموزش خانواده‌ها پرداختند.

مجوز كودكستان دُماب صادر شد.  10/2/1383
به كوشش مجدانه خانم عقيلي از جمعيت دوستداران ادبيات كودك و نوجوان دُماب كودكستان دماب در خردادماه فعال خواهد شد. خانم عقيل در حال حاضر در جهت تامين نيروي انساني و فراهم سازي امكانات مورد نياز خود هستند. از طريق يكي از خيرين روستا يك باب خانه براي كودكستان اختصاص داده شده و اميد مي‌رود اين مركز به تدريج تبديل به مركز آموزش خانواده شود. تاكنون از طريق موسسه كودكان دنيا، مهدكودك رنگين كمان، يونسيف و شهر كتاب ابن سينا كمك‌هاي مورد توجهي براي تاسيس اين كودكستان تامين شده است.
دُماب در حال حاضر38 كودك خردسال در سن مناسب براي آموزش پيش از دبستان دارد.

انتشار نخستين شماره نشريه نوجوانان دُماب. 8/1/1383
اعضاي خانه فرهنگ دماب نخستين شماره نشريه فرهنگي خود به نام قاصدك پرچين‌هاي دُماب را منتشر كردند. مطالب شماره نخست عبارتند از اخبار، نگاهي به تاريخ دماب از محمد اعرابي، معيشت و پيشه‌هاي سنتي دماب از جعفر حدادي، مثلها در فرهنگ مردم دماب از مهدي ميرزايي، غذاهاي محلي دماب از فاطمه اعرابي، بازي‌هاي دماب از محمد اعرابي، شب چله از محمدرضا ميرزايي، بزرگان دماب از جعفر حدادي، واژگان گويش دمابي از مهناز حدادي. به اميد شماره‌هاي بعدي تلاش چشمگير اين گروه را تبريك مي‌گوييم.

 دُماب به اينترنت وصل شد.  5/1/1383
با تامين تجهيزات و همچنين پيش‌بيني تمهيدات نرم‌افزاري با كوشش آقاي فرهنگ حقيقت و خانم سميرا ميرزايي در نورز امسال خانه امكان اتصال به اينترنت از خانه فرهنگ دُماب براي عموم اهالي ممكن شد.
در حال حاضر خدمات دهندگان اينترنت تنها در مركز استان فعالند و بخش مهردشت تنها از طريق اتصال به شهر اصفهان مي‌تواند به اينترنت دسترسي يابد.

قلعه‌علي احمد در آستانه ثبت ملي.  28/12/1382
بر اساس اطلاعات رسيده كار نقشه‌برداري و مقدمات ثبت روستا انجام و در آينده‌اي نزديك اين اثر در فهرست آثار ملي سازمان ميراث فرهنگي كشور ثبت خواهد شد. قلعه علي احمد كه به نام قلعه مشهدي جمال نيز مشهور است، از بناهاي دوره قاجار و داراي اتاق و ايوان پنج‌دري، اتاق اربابي، كارخانه شيره‌پزي است.

ثبت بافت روستاي دُماب در فهرست بافت‌هاي تاريخي كشور در دست بررسي .  5/12/1382
بر اساس اطلاعات رسيده از سوي كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي پيشنهاد ثبت كل بافت روستاي دماب به عنوان يك روستاي تاريخي به سازمان ميراث فرهنگي داده شده است. در صورت وقوع اين مهم مي‌بايست در كل طرح هادي روستا كه منجر به تخريب بخشي از اين بدنه خواهد شد، تجديد نظر شود.

چهار اثر تاريخي ديگر دماب در انتظار ثبت در فهرست آثار ملي.  20/11/1382
از سوي خانه فرهنگ دُماب، درخواست ثبت چهار بناي تاريخي ديگر به سازمان ميراث فرهنگي داده شده است. قلعه سنگ مربوط به دوره پيش از اسلام، خانه كدخدا حاج محمد تقي مربوط به دوره قاجاريه، حسينيه دُماب با قدمت دو قرن، و كارگاه بافت بزرگترين فرش جهان بناهايي هستند كه ثبت آنها درخواست شده است.

كتابخانه خانه فرهنگ دُماب يكصدو سي عضو دارد. 15/9/1382
كتابخانه خانه فرهنگ دماب با گذشت دو ماه از فعاليت خود، هم اكنون بيش از يك‌صد و سي عضو دارد و با استقبال دانش‌آموزان مدارس كتابخانه كاملا فعال و مورد استفاده عموم است. در بخش علمي خانه فرهنگ دماب امكان استفاده از تجهيزاتي مانند ميكروسكوپ و مولاژهاي مختلف نيز فراهم شده است. اين امكان همچنين در زمان فعاليت مدارس در صبحها و براي معلمان به منظور بهره‌برداري از تجهيزات كمك آموزشي در آموزش بهتر دانش‌آموزان فراهم آمده است. بخش رايانه كتابخانه يكي از مورد توجه‌ترين بخشهاي آن براي مراجعان بوده است. با درخواست اهالي كتابخانه از هفته گذشته روزهاي جمعه نيز در دو نوبت به و خدمات مورد نياز را ارائه مي‌دهد.

بازديد يك تور دانشجويي از روستاي تاريخي دُماب. 5/9/1382
يك گروه از دانشجويان دانشگاه‌هاي تهران و همكاران شهر كتاب ابن سينا از روستاي تاريخي دُماب بازديد كردند. اين گروه شامل هيجده نفر بودند كه طي يك روز از بناهاي كاروانسراي جلوگير، قلعه دماب، خانه فرهنگ و موزه مردم‌شناسي و همچنين زيبايي‌هاي طبيعي روستا بازديد كردند. اين گروه به راهنمايي آقاي مجيد اعرابي سفر خود را انجام دادند. اميد مي‌رود با ايجاد امكانات اقامتي مناسب شرايط بهتري براي بازديدهاي گسترده‌تر فراهم شود.

خانه فرهنگ دُماب گشايش يافت. 25/7/1382
خانه فرهنگ دُماب با بخشهاي اصلي موزه مردم شناسي و كتابخانه در روستاي تاريخي دُماب با حضور مسئولان، مقامات محلي و شخصيتهاي فرهنگي گشايش يافت.
خانه فرهنگ دُماب با هدف ايجاد شرايط فرهنگي مناسبتر، افزايش آگاهي هاي عمومي و احيا و حفظ هويت تاريخي روستا و منطقه به وجود آمده است. اين مركز فرهنگي شامل سه بخش كلي كتابخانه، موزه مردم شناسي و اتاق نمايش فيلم و تجهيزات كمك آموزشي است.
خانه فرهنگ با راهكارهاي مشخص آموزش، اطلاع رساني، فراهم آوردن امكانات پژوهش، تعالي بخشيدن به روح و فكر، ايجاد و حفظ آثار و فرهنگ تاريخي منطقه با در نظر گرفتن بافت روستاي دُماب و روستاهاي همجوار و نيازهاي مردم منطقه برنامه هاي اجرايي مشخصي را دنبال مي‌كند.
در سال 1380 عمليات طراحي و ساخت بناي آن در قعله درويش بيك آغاز شد. ثبت دو اثر تاريخي در روستا در فهرست آثار ملي كشور از سوي سازمان ميراث فرهنگي، اقدام ديگري بود كه ايجاد خانه فرهنگ را پر اهميت تر كرد.
موزه مردم شناسي خانه فرهنگ دُماب با توجه به قدمت تاريخي روستاي دُماب و وجود دو قلعه و يك كاروانسراي تاريخي در اين روستا و همچنين ايجاد هويت فرهنگي براي ساكنان آن شامل اشياء قديمي، ظروف، پوشاك و دست‌نوشته‌ها و برخي اسناد به دست آمده در روستا تجهيز شده است.
موزه شامل 200 قطعه و دو بخش اسناد و اشيا است كه در دالان ورودي و اتاق قديمي سامان گرفته است. براي برخي ديگر از اشيا امكان نمايش آنها در حيات مجموعه ممكن شده است. اشيا اين بخش در سالهاي 1367 تا 1382 در روستا گردآوري شده اند. بر اساس توافقهاي انجام شده با سازمان ميراث فرهنگي قرار است در آينده نزديك خانه‌موزه دُماب در يكي از خانه هاي قديمي روستا ايجاد و تجهيز شود تا به شكلي مناسب معرف هويت تاريخي و فرهنگي كل منطقه باشند.

حفاري غير مجاز در قلعه سنگ. 22/7/1382
شب گذشته حفاري غيرمجاز در فضاي مقابل قلعه سنگ انجام شد. انجام اين حفاري به حدي گستردي بوده كه ظاهرا با ماشينهاي سنگين خاكبرداري انجام شده است. تاكنون هيچ گزارشي از نتايج اين حفاري و آثار ربوده شده و يا ديگر اقدامات قانوني دريافت نشده است.

دو اثر تاريخي ديگر دُماب ثبت مي‌‌شود. 20/7/1382
دو اثر قلعه سنگ و قلعه علي احمد به دليل ويژگي‌هاي تاريخي و معماري آنها توسط سازمان ميراث فرهنگي در فهرست آثار ملي كشور ثبت مي‌شود. بررسي‌هاي فني اين دو اثر از سوي اداره ميراث فرهنگي استان اصفهان انجام و جهت تصويب نهايي به شوراي ثبت آثار ارجاع شده است. قلعه سنگ در دوره قاجار ساخته شده است و ساخت قلعه سنگ به پيش از اسلام باز مي‌گردد. همچنين اميد مي‌رود حسينيه دُماب نيز با قدمت بيش از دويست سال در بررسي‌هاي بعدي ثبت شود.

خانه فرهنگ دُماب در مهرماه امسال گشايش مي‌يابد. 20/6/1382
با پايان يافتن عمليات ساختماني خانه فرهنگ دُماب در شهريور، تجهيز اين مركز آغاز شد و اميد مي‌رود در مهرماه سال جاري به طور رسمي گشايش يابد. خانه فرهنگ روستاي دُماب شامل بخشهاي كتابخانه، فيلمخانه، بخش رايانه، خانه علم و موزه مردم شناسي خواهد بود. اين مركز به طور فعالي براي عموم مردم و بازديد كنندگان از روستا خدمات خود را ارائه خواهد كرد. عمليات اجرايي اين مركز تا اين تاريخ بالغ بر يكصد ميليون ريال هزينه در بر داشته است.

دُماب به شبكه سراسري تلفن هاي شهري كشور وصل شد. 25/5/1382
با نصب تجهيزات جديد، تلفنهاي روستاي دماب به شبكه سراسري كشور متصل شد. از اين پس روستاييان ميتوانند با تلفنهاي سراسر داخل و خارج كشور تماس برقرار كنند. پيش شماره دماب در منطقه مهردشت 0332 است.

ثبت دو ساختمان تاريخي روستاي دُماب در فهرست آثار ملي كشور. 15/5/1382
دو اثر «قلعه دُماب» و «كاروانسراي جلوگير» در روستاي دُماب مهر دشت از شهرستان نجف آباد اصفهان توسط سازمان ميراث فرهنگي كشور در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد.

درگذشت دكتر سهراب ميرزايي در سانحه رانندگي. 6/5/1382
دكتر سهراب ميرزايي استاد زبان انگليسي دانشگاه كرمان در يك سانحه رانندگي درگذشت. وي در سفر به ايرانشهر براي تدريس در دانشگاه آن شهر در سانحه رانندگي با خودروي شخصي اش درگذشت.
سهراب ميرزايي دانش آموخته ادبيات زبان انگليسي از هند و داري درجه دكترا در اين رشته بود. وي مسلط به زبان فرانسه و داراي ترجمه هاي متعددي در رشته خود بود.

صدور مجوز پرورش ماهي در دُماب.  10/2/1382
يكي از كشاورزان دُماب موفق شده است مجوز اوليه براي فعالسازي يك مجموعه پرورش ماهي را دريافت كند. . فرهاد حسيني با داشتن يك حلقه چاه آب دو اينچ در نظر دارد كه پرورش ماهي سردابي قزل آلا را در منطقه مهردشت آغاز كند. پيش از اين دو مرغداري و يك گاوداري فعال را به صورت صنعتي در دُماب فعال بوده است.

اعضاي شوراي دُماب با تغيير در دو عضو انتخاب شدند.  6/1/1382
به گزارش رييس هيئت اجرايي انتخابات شوراهاي روستايي در بخشداري مهردشت نتيجه انتخابات روستاي دُماب اعلام شد. طي اين اطلاعيه يك نفر از شوراي اول دُماب ابقا و دو نفر جديد ديگر نيز انتخاب شدند. آقاي عزت اله ميرزايي رييس شوراي اول با 273 راي ابقا و آقايان منصور ميرزايي فرزند قربانعلي با 213 راي و پرويز عبداللهي فرزند حسينعلي با 180 زاي به عضويت وشوراي دُماب درآمدند. همچنين خانم اشرف محبي فرزند محمد با 147 راي و آقاي سيدفرهاد حسيني فرزند سيد فرج اله با 146 راي به عنوان اعضاي علي‌البدل انتخاب شدند.

يك زن نامزد شوراي روستاي دُماب شد.  10/12/1381
اشرف محبي نخستين زني است نامزد شوراي روستاي دُماب شد. وي مسئوليت بهداري روستا را به عهده دارد. وي مورد علاقه مردم دُماب بوده و اميد زيادي براي موفقيت او وجود دارد. ياداوري ميشود كه پيش از اين نيز در دهه سي سابقه كدخدايي زنان در دُماب وجود داشته است. در آن دوره فرنگ خانم محبي به مدت يك سال كدخدايي دُماب را به عهده داشته است.